NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA
március 27.
1. Nagyböjti lelkigyakorlatos szentmisékre hívunk mindenkit. A szentmiséket Mészáros Barnabás tatabányai káplán atya fogja tartani Móron; hétfőn a Plébániatemplomban, kedden, szerdán pedig a Kapucinus templomban 18 órai kezdettel.
2. A lelkigyakorlat miatt kedden a keresztút elmarad és szentmise sem lesz csütörtökön. Pénteken 18 órakor a keresztutat megtarjuk.
3. A Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést szervez az ukrán menekültek támogatására. Ma még várjuk az adományokat, melyeket a szentsír oltárnál lehet elhelyezni.
4. Országos gyűjtés lesz templomainkban a Szentföldi keresztényeinek megsegítésére jövő vasárnap.
5. Nagyböjti szentségimádást tartunk jövő vasárnap, a szentmisét követően 12,30 óráig.
6. A húsvéti szentgyónás elvégzésére április 7-én, csütörtökön 17,30-19,00 óra között lesz lehetőség a plébánián.
7. Esedékessé vált a képviselőtestület megújítása. Az első fordulóban jelölteket lehet javasolni. A jelölőcédulákat a mai szentmise végén a kijáratoknál osztjuk ki, ezen olvashatóak a jelölés részletei. A javaslatokat április 3-án vasárnap a templomban kihelyezett gyűjtő dobozba kérjük bedobni. A jelöltlista összeállítása után – második körben – pedig majd szavazólapokon lehet a jelöltekre szavazni.
8. Pratsler Jánosné, Kati néni idős korára és gyengülő egészségi állapotára tekintettel Tamás atya várja annak a személynek a jelentkezését, aki második félévtől szívesen vállalná a sekrestyési feladatok ellátását.
9. A Képviselő-testület mérlegelése értelmében 2022-től az egyházi adó éves mértéke az első munkaviszony létesítésétől a 62 éves kor eléréséig 7000 Ft/fő/év, a 62 éves életkor betöltése után 6000 Ft/fő/év. A sírhelyek megváltásának díja egyes sírhely esetében 18.000 Ft/25 év. Kettes sírhely díja ennek kétszerese, urnasírhelyé ennek fele.
MISESZÁNDÉKOK
Nagyböjt 4. vasárnapja, március 27. 9,30
+Brückl István, +f. Friedmann Teréz és + családtagok
Péntek, április 1. 18,00
Keresztút
Nagyböjt 5. vasárnapja, április 3.
9,30 +Varga József, +f. Fett Teréz és +szüleik